Skivarps GoIF

Referat: Rydsgårds AIF - Skivarps GoIF

Rydsgårds AIF - Skivarps GoIF, 6-5 eft. straffar (1-0)
Målgörare full tid: Pontus Haraldsson, Hampus Svensson
Målgörare straffar: Hampus Svensson, Simon Kristensson, Patryk Löfgren, Rasmus Ceder.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Det var kommunderby, det var YA-cup, det var 2 handikappstraffar till Skivarp, det var en del spelare som vilades.

Första halvlek händer det inte sådär mycket på, RAIF har mycket boll men hittar inte vägar någonstans. Inte förrän i 42 minuten kommer första målet, en hörna som slås in mot straffområdet och där står såklart Pontus Haraldsson och sätter dit pannan. Inget annat än mål i detta läge.
Direkt efter Rydsgårds mål tar Skivarp den första av två handikappstraffar men en halvdålig träff och en målvakt som är vaken gör att Jakob lätt kan ta hand om denna straff. 1-0 i halvlek.

Andra halvlek börjar och det känns som RAIF fått lite mer energi och spelar på. Många lägen men som det även sett ut i serien så är det många gånger stolpar eller andra spelare står i vägen. I minut 64 kommer det ett snygg inlägg från höger och Hampus Svensson sätter även han dit pannan. 2-0, nu är det väl klart? Eller?
Då tar Skivarp sin andra handikappstraff och 2-1 i minuten efter RAIFs andra mål. Killarna kämpar på och producerar en del läge och det ser ut som om de ska hålla rent. Men Skivarp flyttar upp mycket spelare och på en hörna som är i minut 90 tappar RAIF i markeringen och Skivarps Freddy Johnstone kan sätta bollen i nät.

2-2 i full tid och enligt YA-cup regler går man då direkt till straffar.

RAIF ställer upp med följande straffläggare:
Marcus Hansson
Hampus Svensson
Simon Kristensson
Patryk Löfgren

RAIF sätter 4 av 6 straffar men Skivarp sätter endast 3 av 6 vilket betyder att Rydsgård nu är vidare i cupen och i nästa match är motståndet Köpingebro IF som slog ut Öja i förra omgången.

3 poäng: Hampus Svensson
Fin insats som ytterback, försöker ta sig upp i banan och hota på kanten

2 poäng: Patryk Löfgren
Peppar laget och försöker hitta ytor och vägar framåt

1 poäng: Pontus Haraldsson
Dyker fram med sitt huvud än en gång i straffområdet, kämpar och sliter som mittback och gör en mycket bra match